Stijntje Bornewasser

Wie is Stijntje

Ik ben GZ-Psycholoog, seksuoloog (master Leuven), cognitief gedragstherapeut VGCT en aanvullend getrainde EFT therapeut. Naast de eigen praktijk werk ik als behandelend therapeut, seksuoloog en regiebehandelaar bij Aurelius Trauma & Identiteit in Maarn.

In mijn werk en in mijn persoonlijke leven ervaar ik telkens weer hoe de verbondenheid en gehechtheid tussen partners een enorme bron van vertrouwen kan zijn, vertrouwen in jezelf en in de mensen om je heen. Dat maakt dat de partnerrelatie zo kostbaar is. Maar de kostbaarheid maakt de relatie meteen ook kwetsbaar, we komen in intieme relaties onze eigen hechtingsangsten tegen, die geworteld liggen in onze eerdere en vroege ervaringen.

In de therapie wordt met elkaar op zoek gegaan naar deze individuele kwetsbaarheden en de daarbij horende gevoelde ervaringen worden gedeeld. Door deze gevoelens uit te spreken naar de ander en door woorden te kunnen geven en te delen wordt de verbinding hersteld. Die momenten, wanneer de verbondenheid tussen partners weer gevoeld wordt, dát vind ik telkens weer het allermooiste van mijn werk als relatietherapeut.

In 1991 ben ik getrouwd met Gilbert Thomas en samen hebben we onze twee kinderen groot gebracht. Als gezin hebben we ruim 10 jaar op Curaçao gewoond en inmiddels wonen we sinds 2007  in de regio Utrecht. In het mooie Amerongen geniet ik van het werken in de tuin en het wandelen in de bossen met onze hond.